Gnocchi i fad med græskar og pancetta
28. april 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Gnocchi minder om pasta, men er lavet af kartoffelmos. Oftest koger man dem, men de kan også steges i ovnen, hvor de bliver lækre, gyldne og sprøde.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Halvér græskarret, skær skallen af, og skær græskarkødet i mundrette tern – du skal bruge ca. 600 g græskarkød i alt.
Pil rødløgene, og skær dem i både. Vend græskar og rødløg med 2 spsk. olie, og fordel dem i en bradepande. Krydr med chiliflager, salt og peber, og steg retten i ovnen i 10 minutter.
Tag bradepanden ud af ovnen, og fordel gnocchierne i bradepanden. Skær pancetta i mindre stykker, og hak salvie groft. Dryp de sidste 2 spsk. olie over retten, og drys med pancetta og salvie.
Skru ovntemperaturen op til 220°. Sæt bradepanden tilbage i ovnen, og steg det hele i ca. 15 minutter, til gnocchierne er gyldne, og pancettaen er sprød.
Anret i dybe tallerkener, drys med friskrevet parmesan, og pynt evt. med ekstra salvie. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk