Gnocchi i fad med græskar og pancetta

28. april 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Gnocchi minder om pasta, men er lavet af kartoffelmos. Oftest koger man dem, men de kan også steges i ovnen, hvor de bliver lækre, gyldne og sprøde.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Halvér græskarret, skær skallen af, og skær græskarkødet i mundrette tern – du skal bruge ca. 600 g græskarkød i alt.
Pil rødløgene, og skær dem i både. Vend græskar og rødløg med 2 spsk. olie, og fordel dem i en bradepande. Krydr med chiliflager, salt og peber, og steg retten i ovnen i 10 minutter.
Tag bradepanden ud af ovnen, og fordel gnocchierne i bradepanden. Skær pancetta i mindre stykker, og hak salvie groft. Dryp de sidste 2 spsk. olie over retten, og drys med pancetta og salvie.
Skru ovntemperaturen op til 220°. Sæt bradepanden tilbage i ovnen, og steg det hele i ca. 15 minutter, til gnocchierne er gyldne, og pancettaen er sprød.
Anret i dybe tallerkener, drys med friskrevet parmesan, og pynt evt. med ekstra salvie. Servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar