Glutenfrit sandwichbrød med broccoli

1. september 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

Det grønne sandwichbrød er fyldt med broccoli, som giver et sundere brød, der mætter godt. Dejen smøres ud på en bageplade, bages i ovnen, og skæres til sidst ud i passende firkanter.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl broccolien grundigt, og skær den i mindre stykker. Læg broccoli og alle de øvrige ingredienser i en foodprocessor, og blend det hele sammen til en ensartet masse.
Tænd ovnen på 200°, og læg bagepapir på en bageplade. Smør broccolidejen ud på bagepladen i et jævnt lag, så den danner en firkant på ca. 30 x 20 cm.
Bag broccolidejen i ovnen i ca. 20 minutter, til den er gylden og let sprød i kanterne. Afkøl brødet let på en rist, og skær det herefter ud i 8 firkantede stykker.
Læg brødet sammen to og to med dit favoritfyld, pak det ind, og tag det med i madpakken som en grøn og glutenfri sandwich, f.eks. fyldt med chilimayonnaise, frisk spinat, kyllingepålæg og rød peberfrugt.

Tip!

Brødet egner sig også som toastbrød, så læg det gerne i toastjernet med skinke og ost, når du har lyst til toast.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar