Glutenfrit sandwichbrød med broccoli
1. september 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Det grønne sandwichbrød er fyldt med broccoli, som giver et sundere brød, der mætter godt. Dejen smøres ud på en bageplade, bages i ovnen, og skæres til sidst ud i passende firkanter.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl broccolien grundigt, og skær den i mindre stykker. Læg broccoli og alle de øvrige ingredienser i en foodprocessor, og blend det hele sammen til en ensartet masse.
Tænd ovnen på 200°, og læg bagepapir på en bageplade. Smør broccolidejen ud på bagepladen i et jævnt lag, så den danner en firkant på ca. 30 x 20 cm.
Bag broccolidejen i ovnen i ca. 20 minutter, til den er gylden og let sprød i kanterne. Afkøl brødet let på en rist, og skær det herefter ud i 8 firkantede stykker.
Læg brødet sammen to og to med dit favoritfyld, pak det ind, og tag det med i madpakken som en grøn og glutenfri sandwich, f.eks. fyldt med chilimayonnaise, frisk spinat, kyllingepålæg og rød peberfrugt.
Tip!
Brødet egner sig også som toastbrød, så læg det gerne i toastjernet med skinke og ost, når du har lyst til toast.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk