Glutenfrit havrebrød med sesam og solsikke

Nyd det glutenfrie brød, mens det er lunt og friskbagt. Opbevar brødet i en plastpose, og gerne i køleskabet, så det holder sig friskt længere.

Glutenfrit havrebrød med sesam og solsikke
Over 150 min.

(0)

17. april 2023 af Gitte Heidi RasmussenFoto: Betina Hastoft
Bemærk:Hævetid: 8 timer på køl

Ingredienser

stk.
gær
25 g
vand
6 dl
salt
10 g
loppefrøskaller
20 g
solsikkekerner
20 g
evt. ekstra til drys sesamfrø
15 g
majsmel
100 g
havremel
300 g

Sådan gør du

Smuldr gæren, og rør den ud i vand i en skål. Tilsæt salt, loppefrøskaller, solsikkekerner og sesamfrø. Pisk det godt igennem med et piskeris, og lad det trække i 5 minutter.
Bland majsmel og havremel, og rør det i blandingen, til dejen er jævn.
Fordel dejen i en rugbrødsform beklædt med bagepapir, og glat overfladen ud med en våd dejskraber. Drys overfladen med sesamfrø, og dæk med husholdningsfilm. Lad rugbrødet stå på køl natten over.
Tænd ovnen på 250°, og lad brødet hæve på køkkenbordet imens.
Bag brødet i 10 minutter. Skru ned på 160°, og bag brødet yderligere i 1 time ved varmluft, til det er gyldent og gennembagt. Tag det evt. ud af formen, og bag det igen i 10 minutter.
Afkøl på en bagerist, inden det skæres i skiver.

Tip!

Et helt nybagt brød kan godt være svært at skære tynde skiver af. Lad det evt. køle af i længere tid, så du får skønne skiver uden problemer.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'