Glutenfrit havrebrød med sesam og solsikke
Nyd det glutenfrie brød, mens det er lunt og friskbagt. Opbevar brødet i en plastpose, og gerne i køleskabet, så det holder sig friskt længere.

Over 150 min.
(0)
17. april 2023 af Gitte Heidi RasmussenFoto: Betina Hastoft
Bemærk:Hævetid: 8 timer på køl
Ingredienser
stk.
- gær
- 25 g
- vand
- 6 dl
- salt
- 10 g
- loppefrøskaller
- 20 g
- solsikkekerner
- 20 g
- evt. ekstra til drys sesamfrø
- 15 g
- majsmel
- 100 g
- havremel
- 300 g
Sådan gør du
Smuldr gæren, og rør den ud i vand i en skål. Tilsæt salt, loppefrøskaller, solsikkekerner og sesamfrø. Pisk det godt igennem med et piskeris, og lad det trække i 5 minutter.
Bland majsmel og havremel, og rør det i blandingen, til dejen er jævn.
Fordel dejen i en rugbrødsform beklædt med bagepapir, og glat overfladen ud med en våd dejskraber. Drys overfladen med sesamfrø, og dæk med husholdningsfilm. Lad rugbrødet stå på køl natten over.
Tænd ovnen på 250°, og lad brødet hæve på køkkenbordet imens.
Bag brødet i 10 minutter. Skru ned på 160°, og bag brødet yderligere i 1 time ved varmluft, til det er gyldent og gennembagt. Tag det evt. ud af formen, og bag det igen i 10 minutter.
Afkøl på en bagerist, inden det skæres i skiver.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner