Glutenfrit gulerodsbrød
9. september 2022
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Maria Fabricius Tegner
Brødet her er saftigt og sødmefuldt, og leder tankerne hen på krydderkage. Spis det f.eks. med koldt smør og en skive ost, eller servér det som madbrød til en krydret suppe.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland fiberhusk, chiafrø og koldt vand, og lad det trække i 10 minutter. Pisk det derefter luftigt i et par minutter.
Opløs gær i lunt vand. Riv gulerødder, og hak mandlerne groft.
Bland alle ingredienserne sammen. Dejen skal have konsistens som en tyk havregrød. Lad dejen hæve i skålen et lunt sted i 1 time.
Form dejen til et stort brød. Opvarm ovnen til 200°, imens brødet efterhæver i ca. 20 minutter.
Bag brødet i ovnen i 50 minutter. Skru temperaturen ned til 180°, og bag brødet færdigt i ca. 25 minutter.
Vent mindst en time med at skære i brødet, da det skal sætte sig.
Tip!
Hæve-, bage- og hviletid i alt: 4 timer.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk