Glutenfrit focaccia

26. oktober 2022 af .

Foto: Carina Krüger

I dette lidt anderledes focaccia er der brugt kikærter, så brødet er glutenfrit. Det er lidt mere kompakt, men smager stadig herligt.

Bemærk
Hævetid: 1 time

Ingredienser

Sådan gør du

Sigt vandet fra kikærterne, og hæld det i en skål. Mål 2 dl af vandet op i et målebæger, og stil det i køleskabet.
Blend kikærterne med resten af kikærtevandet til en blød mos.
Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt olie, salt, fiberhusk, kikærtemosen og kikærtemel. Rør dejen grundigt sammen, til der ikke er nogen klumper.
Tag kikærtevandet ud af køleskabet, kom det i en skål, og pisk det længe med elpisker til en luftig skum, som ligner stiftpiskede æggehvider. Vend skummet i dejen.
Læg bagepapir i ovnens bradepande. Bred dejen ud i bradepanden, og glat overfladen med en dejskraber dyppet i vand.
Dryp med olie, og drys med græskarkerner og nigellafrø. Lad brødet hæve lunt i ca. 1 time.
Bag brødet ved 190° i ca. 20 minutter, til det er fast og gyldent på toppen. Lad brødet køle af i formen.

Tip!

Spis brødet, mens det er friskbagt. Opbevar resten i en plasticpose i køleskab eller fryser. Brødet egner sig godt til toast.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar