Glutenfrit focaccia
26. oktober 2022
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Carina Krüger
I dette lidt anderledes focaccia er der brugt kikærter, så brødet er glutenfrit. Det er lidt mere kompakt, men smager stadig herligt.
Bemærk
Hævetid: 1 time
Ingredienser
Sådan gør du
Sigt vandet fra kikærterne, og hæld det i en skål. Mål 2 dl af vandet op i et målebæger, og stil det i køleskabet.
Blend kikærterne med resten af kikærtevandet til en blød mos.
Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt olie, salt, fiberhusk, kikærtemosen og kikærtemel. Rør dejen grundigt sammen, til der ikke er nogen klumper.
Tag kikærtevandet ud af køleskabet, kom det i en skål, og pisk det længe med elpisker til en luftig skum, som ligner stiftpiskede æggehvider. Vend skummet i dejen.
Læg bagepapir i ovnens bradepande. Bred dejen ud i bradepanden, og glat overfladen med en dejskraber dyppet i vand.
Dryp med olie, og drys med græskarkerner og nigellafrø. Lad brødet hæve lunt i ca. 1 time.
Bag brødet ved 190° i ca. 20 minutter, til det er fast og gyldent på toppen. Lad brødet køle af i formen.
Tip!
Spis brødet, mens det er friskbagt. Opbevar resten i en plasticpose i køleskab eller fryser. Brødet egner sig godt til toast.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk