Glutenfrie isvafler med jordbæris og karamel
26. juli 2018
af
Maja Ambeck Vase.
Foto: Columbus Leth
Hjemmebagte isvafler er bare det bedste! Her får du en opskrift helt uden hvedemel. Til gengæld er der mandelmel, vanilje og kardemomme i, og det giver sprøde vafler med en supergod smag. Servér dem med en sommersød jordbæris og karamelsauce.
Ingredienser
Udstyr
et isvaffeljern
Sådan gør du
Blend jordbær og sukker til puré. Hæld fløde og mælk i en skål, og rør jordbærpuréen i. Smag til med frisk citronsaft.
Kør massen på ismaskine. Kom den færdige is i en lille boks, og opbevar den i fryseren indtil servering.
Kom den kondenserede mælk i en skål, og stil den over vandbad i ca. 3 timer.
Rør indimellem i cremen, og tag den af, når den har den ønskede farve og konsistens.
Smut mandlerne, og blend dem til mel. Hæld resten af ingredienserne i blenderen, og blend det hele sammen.
Hæld en skefuld vaffeldej i et isvaffeljern, og bag den i ca. 1 minut.
Tag den bløde vaffel ud, og form den straks til et kræmmerhus. Lad den ligge og blive sprød. Gentag med resten af dejen.
Servér de nybagte isvafler med et par kugler jordbæris i og en skefuld karamel på toppen.
Tip!
Har du ikke et isvaffeljern, så bag dejen i et almindeligt vaffeljern, og servér is og karamel oven på vaflen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk