Glutenfrie hveder

23. maj 2023 af .

Foto: Maria Fabricius Tegner

Du kan sagtens servere glutenfrit bagværk, som stadig er både saftigt og blødt. Prøv f.eks. de her boller, som er inspireret af de klassiske hvedeknopper.

Bemærk
Hæve- og bagetid i alt: 1 time og 45 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Pisk 4 dl lunt vand og fiberhusk til en geléagtig masse. Lad den hvile i 10 minutter.
Smuldr gæren i 2 dl lunt vand, og pisk det i husk-blandingen, til den bliver en sammenhængende masse. Det tager 8-10 minutter.
Smelt smør, og stil det til side, så det kan afkøle lidt.
Ælt det sidste af melblandingen i dejen, når smørret er æltet godt ind. Ælt gerne dejen godt igennem på en røremaskine, og lad den hæve under et fugtigt viskestykke i 30 minutter.
Bland de fire slags mel, salt, kardemomme og sukker. Rør melblandingen i dejen lidt ad gangen. Bland smeltet smør i, når der er ca. 2 dl af melblandingen tilbage i skålen.
Slå dejen ned, og form den til 12 boller. Stil dem med ca. 1 cm’s afstand i en bradepande med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i 30 minutter, imens ovnen varmer op til 220°.
Bag bollerne i ovnen i ca. 45 minutter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar