Glutenfrie flutes
23. maj 2023
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Maria Fabricius Tegner
Glutenfrit bagværk kan sagtens være både saftigt og have en god krumme. Brug opskriften her som en grundopskrift på flutes, og prøv f.eks. at tilsætte krydderier såsom tørret rosmarin eller oregano, presset hvidløg eller frø og kerner, f.eks. solsikkefrø eller græskarkerner.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 225°. Pisk fiberhusk i lillefingervarmt vand, så pulveret opløses. Bland chiafrø i. Lad det trække i 10 minutter, så det får en geléagtig konsistens. Rør olie i.
Bland de tre forskellige slags mel med bagepulver og salt. Rør havregryn i.
Saml huskblandingen og melblandingen, så det bliver en ensartet dej (det er lettest at bruge hænderne).
Fugt hænderne med vand, form dejen til 3 aflange flutes, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Brug en skarp kniv eller en saks og lav 4-5 snit i overfladen af hvert flute. Pensl med olie.
Bag flutesene i ovnen i ca. 35 minutter, og lad dem afkøle helt, inden du skærer i dem.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk