Glutenfrie citronmuffins med lemoncurd
3. oktober 2019
af
Karolina Svensk og Anna Söderberg.
Foto: Alexandra Ydevall
Disse glutenfrie citronmuffins med lemoncurd er alt andet end kedelige. De små muffins har en frisk smag af citron, og det snaskede fyld i midten giver kagen en blød konsistens.
Ingredienser
Udstyr
12 papirmuffinforme.
En fast muffinform af metal eller silikone.
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Pres saften af citronen. Rør smør, sukker og citronsaft sammen til en cremet konsistens.
Rør 3 æg i citronmassen – 1 ad gangen. Del det sidste æg i hvide og blomme, og rør hviden i. Gem blommen til fyldet.
Bland de tørre ingredienser sammen, og vend dem i ægge-citron-massen.
Hæld dejen i 12 papirmuffinforme, som du stiller ned i en fast muffinform. Lad dem stå på køkkenbordet, mens du laver fyldet.
Rør lemoncurd og æggeblommen sammen.
Strø forsigtigt lidt majsstivelsen på midten af hver muffin, og lav en fordybning ned i dejen, f.eks. med bagsiden af en gaffel. Fordel fyldet nede i hullet.
Strø perlesukker på kanten af hver muffin, og bag dem midt i ovnen i ca. 20 minutter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk