Glutenfrie citronmuffins med lemoncurd

Disse glutenfrie citronmuffins med lemoncurd er alt andet end kedelige. De små muffins har en frisk smag af citron, og det snaskede fyld i midten giver kagen en blød konsistens.

Ingredienser

Udstyr

12 papirmuffinforme.
En fast muffinform af metal eller silikone.

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°. Pres saften af citronen. Rør smør, sukker og citronsaft sammen til en cremet konsistens.
Rør 3 æg i citronmassen – 1 ad gangen. Del det sidste æg i hvide og blomme, og rør hviden i. Gem blommen til fyldet.
Bland de tørre ingredienser sammen, og vend dem i ægge-citron-massen.
Hæld dejen i 12 papirmuffinforme, som du stiller ned i en fast muffinform. Lad dem stå på køkkenbordet, mens du laver fyldet.
Rør lemoncurd og æggeblommen sammen.
Strø forsigtigt lidt majsstivelsen på midten af hver muffin, og lav en fordybning ned i dejen, f.eks. med bagsiden af en gaffel. Fordel fyldet nede i hullet.
Strø perlesukker på kanten af hver muffin, og bag dem midt i ovnen i ca. 20 minutter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
3. oktober 2019 af .

Foto: Alexandra Ydevall

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar