Glutenfri mandelkage med yoghurtcreme
26. november 2018
af
Mai Knauer.
Foto: Aller Media
Med et fyld af mandariner og topping af yoghurtcreme udgør den her mandelkage en lækker og frisk kage, som har en saftig konsistens bl.a. fordi den er bagt uden mel.
Bemærk
Dræning: 8 timer. Kogetid: 1 time. Ovntid: 1 time. Afkøling, i alt: 3-12 timer.
Ingredienser
Udstyr
1 springform, ca. 22 cm i diameter
Sådan gør du
Dræn yoghurten ved at fylde den i et tyndt, rent viskestykke, som bindes sammen med en snor. Læg den i en sigte over en stor skål, og stil den i køleskabet natten over, så yoghurten bliver fast.
Vask og kog mandarinerne med skal i en gryde med vand ved lavt blus i 1 time. Tag dem op til afkøling, og skær dem i kvarte. Blend mandarinerne til en lind masse i en foodprocessor.
Tænd ovnen på 200°. Pisk æg og sukker tykt med en elpisker i en skål. Blend mandler til fint mel i en foodprocessor. Rør mandelmel og bagepulver i æggemassen.
Vend mandarinpuréen i dejen. Smør en springform med smør, og læg bagepapir i bunden. Fyld dejen i springformen.
Bag kagen i ovnen i ca. 1 time. Hvis overfladen bliver for mørk, kan du lægge sølvpapir over de sidste 20 minutter. Afkøl kagen helt på en rist.
Rør den drænede yoghurt sammen med flormelis og mascarpone i en skål.
Fordel yoghurtcremen over den afkølede kage med en spatel. Kagen har bedst af at trække natten over med cremen på, men et par timer i køleskabet kan også gå.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk