Glutenfri majsboller med havre
17. oktober 2022
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
De her nemme boller er bagt på majsmel og havremel, som kan købes glutenfri, hvis du ønsker dine boller fri for gluten.
Bemærk
Hævetid: 8 timer eller natten over
Ingredienser
Sådan gør du
Rør gæren ud i vand i en skål, og tilsæt salt, loppefrøskaller og havregryn. Pisk det godt igennem, og lad det stå i 5 minutter.
Bland majsmel og havremel i en anden skål, og rør det i dejen, til den er jævn og uden klumper.
Hæld dejen i en stor plastbøtte, glat overfladen med en våd dejskraber eller hånden, og dæk med husholdningsfilm. Sæt dejen i køleskabet natten over.
Tænd ovnen på 250°. Vend forsigtigt dejen ud af bøtten, og skær den i 12 lige store stykker. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og drys bollerne med ekstra havregryn.
Bag bollerne i ovnen i 10 minutter. Skru ned til 225°, og bag dem i yderligere ca. 15 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
Tip!
Glutenfrit havremel er fintmalet havre, der smager som havregryn med en let sødlig smag. Melet opsuger meget væske og har et højt indehold af kostfibre.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk