Glutenfri gulerodstærte
15. september 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
Tærtebunden er lavet på boghvedemel, så du kan sagtens spise tærten, selvom du ikke tåler gluten. Nyd den f.eks. med en grøn salat til.
Bemærk
Hviletid, tærtedej: 30 minutter.
Ingredienser
Udstyr
1 lille tærteform, 20 cm i diameter
Sådan gør du
Bland boghvedemel og salt i en skål. Skær smørret i tern, og smuldr det i melblandingen med fingrene.
Tilsæt yoghurt, og saml dejen. Tryk dejen ud i en smurt tærteform, og sæt den på køl i 30 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde skiver. Rens porren, og skær den i tynde skiver.
Opvarm en pande med olie, og steg gulerødder og porre på panden i 3-4 minutter, til de er let bløde. Fordel gulerødder og porreskiver i tærtebunden.
Pisk æg, fløde og sennep sammen i en skål med et piskeris, og krydr med estragon, salt og peber.
Hæld æggemassen over tærtefyldet, og bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter, til fyldet er fast.
Drys med frisk estragon og en smule flagesalt på toppen, og servér lun.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk