Glutenfri gulerodstærte

15. september 2022 af .

Foto: Peter Kam

Tærtebunden er lavet på boghvedemel, så du kan sagtens spise tærten, selvom du ikke tåler gluten. Nyd den f.eks. med en grøn salat til.

Bemærk
Hviletid, tærtedej: 30 minutter.

Ingredienser

Udstyr

1 lille tærteform, 20 cm i diameter

Sådan gør du

Bland boghvedemel og salt i en skål. Skær smørret i tern, og smuldr det i melblandingen med fingrene.
Tilsæt yoghurt, og saml dejen. Tryk dejen ud i en smurt tærteform, og sæt den på køl i 30 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde skiver. Rens porren, og skær den i tynde skiver.
Opvarm en pande med olie, og steg gulerødder og porre på panden i 3-4 minutter, til de er let bløde. Fordel gulerødder og porreskiver i tærtebunden.
Pisk æg, fløde og sennep sammen i en skål med et piskeris, og krydr med estragon, salt og peber.
Hæld æggemassen over tærtefyldet, og bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter, til fyldet er fast.
Drys med frisk estragon og en smule flagesalt på toppen, og servér lun.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar