Glutenfri græskartærte

11. november 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

Havregryn giver tærtebunden fibre, fuldkorn og en let nøddeagtig smag, som passer perfekt til det søde græskarfyld.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180° varmluft. Blend havregryn til fint mel i en foodprocessor (eller brug havremel). Bland det med salt, æg, æggehvide og olie.
Tilsæt vand lidt ad gangen, så blandingen bliver ensartet. Tryk dejen ud i en smurt tærteform, og prik huller i overfladen med en gaffel. Forbag bunden i ovnen i 7 minutter.
Fjern græskarrets kerner, og skær kødet i grove tern. Vend dem med olie, salt, peber og plukket timian. Bred græskarstykkerne ud på en bageplade med bagepapir, og bag dem møre i ovnen i ca. 20 minutter.
Hak chilien fint. Pisk æg, hytteost, mælk og chili sammen.
Læg græskar i den forbagte tærtebund, hæld æggemassen over, og bag tærten i ovnen i ca. 35 minutter, til æggemassen har sat sig.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar