Glutenfri græskartærte
11. november 2022
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Havregryn giver tærtebunden fibre, fuldkorn og en let nøddeagtig smag, som passer perfekt til det søde græskarfyld.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180° varmluft. Blend havregryn til fint mel i en foodprocessor (eller brug havremel). Bland det med salt, æg, æggehvide og olie.
Tilsæt vand lidt ad gangen, så blandingen bliver ensartet. Tryk dejen ud i en smurt tærteform, og prik huller i overfladen med en gaffel. Forbag bunden i ovnen i 7 minutter.
Fjern græskarrets kerner, og skær kødet i grove tern. Vend dem med olie, salt, peber og plukket timian. Bred græskarstykkerne ud på en bageplade med bagepapir, og bag dem møre i ovnen i ca. 20 minutter.
Hak chilien fint. Pisk æg, hytteost, mælk og chili sammen.
Læg græskar i den forbagte tærtebund, hæld æggemassen over, og bag tærten i ovnen i ca. 35 minutter, til æggemassen har sat sig.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk