Glutenfri crumble med blåbær-æblekompot
20. maj 2020
af
Annemieke Boots.
Foto: Marieke Verdenius
Denne crumble består af boghvedemel og mandelmel, der gør den fri for gluten, men fyldt med sprødhed og lækkerhed. Servér med en lun blåbær-æble-kompot.
Ingredienser
Sådan gør du
Pisk mascarponen blød. Pisk fløden til flødeskum, og vend det i mascarponen sammen med vaniljepulveret.
Dæk cremen med film, og sæt på køl i en time.
Skræl æblerne, og skær dem i små firkanter. Skrab kornene ud af vaniljestangen.
Bland vanilje æblestykker, blåbær og flormelis i en gryde. Tilsæt vand, og kog æblerne og blåbærrene møre.
Bland boghvedemelet med mandelmelet, rørsukkeret og smørret. Gnid det med fingrene, til det ligner brødkrummer.
Fordel det på en bageplade, og bag det gyldent ved 180° i 15 minutter.
Servér den lune kompot med crumblen og den kolde clotted cream.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk