Glutenfri citronkage med yoghurtcreme
22. november 2018
af
Mai Knauer.
Foto: Colombus Leth
Hvis du har lyst til en svampet syrligsød citronkage, så bør du prøve denne. Kagen er toppet med lækker yoghurtcreme og pyntet med revet appelsinskal og chiafrø.
Ingredienser
Udstyr
1 aflang form, ca. 11 x 28 cm
Sådan gør du
Tænd ovnen 160°.
Hæld æg, yoghurt, olie, palmesukker og citronskal i en skål, og rør det godt igennem.
Tilsæt vaniljeessens, mandelmel, bagepulver og chiafrø, og rør det godt igennem.
Smør formen, og hæld dejen i. Bag kagen i ovnen ca. 1 time.
Lad kagen afkøle i formen ca. 5 minutter, vend den ud, og afkøl den helt på en rist.
Bland yoghurt og honning, og fordel det på den afkølede kage.
Slut af med at pynte med revet appelsinskal og chiafrø.
Tip!
Citronkagen kan du bage dagen i forvejen og opbevare i køleskabet. Vent dog med yoghurtcremen, til lige inden den skal serveres.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk