Glutenfri broccolitærte med rygeost
13. februar 2023
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Broccoli og rygeost er et herligt makkerpar, der i denne tærte bruges som fyld på en bund bagt med boghvedemel, hvilket giver en karakteristisk, nøddeagtig smag. Er du mere til en klassisk tærtedej, så laver du bare sådan én (eller køber den klar til brug i supermarkedet) og laver fyldet efter opskriften her.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland rismel, boghvedemel, fiberhusk og salt. Rør let sammenpisket æg og olie i. Tilsæt vand lidt efter lidt, og saml dejen, uden at ælte den for meget.
Tryk den ud i en tærteform, der er penslet med olie. Prik overfladen med en gaffel. Stil formen i køleskabet i 15 minutter, og varm ovnen op til 200°.
Forbag tærten i ovnen i 10 minutter. Skru temperaturen ned til 180°.
Del broccoli i mindre buketter. Snit forårsløg i ringe, og sautér dem i lidt smør på en pande i et par minutter
Pisk æg, mælk, hytteost og sennep til en ensartet konsistens. Krydr med salt og peber.
Læg broccoli og forårsløg på den forbagte tærtebund, hæld æggemassen over, og fordel små stykker af rygeost øverst. Bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter, til æggemassen har sat sig.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk