Glutenfri broccolitærte med rygeost

13. februar 2023 af .

Foto: Betina Hastoft

Broccoli og rygeost er et herligt makkerpar, der i denne tærte bruges som fyld på en bund bagt med boghvedemel, hvilket giver en karakteristisk, nøddeagtig smag. Er du mere til en klassisk tærtedej, så laver du bare sådan én (eller køber den klar til brug i supermarkedet) og laver fyldet efter opskriften her.

Ingredienser

Sådan gør du

Bland rismel, boghvedemel, fiberhusk og salt. Rør let sammenpisket æg og olie i. Tilsæt vand lidt efter lidt, og saml dejen, uden at ælte den for meget.
Tryk den ud i en tærteform, der er penslet med olie. Prik overfladen med en gaffel. Stil formen i køleskabet i 15 minutter, og varm ovnen op til 200°.
Forbag tærten i ovnen i 10 minutter. Skru temperaturen ned til 180°.
Del broccoli i mindre buketter. Snit forårsløg i ringe, og sautér dem i lidt smør på en pande i et par minutter
Pisk æg, mælk, hytteost og sennep til en ensartet konsistens. Krydr med salt og peber.
Læg broccoli og forårsløg på den forbagte tærtebund, hæld æggemassen over, og fordel små stykker af rygeost øverst. Bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter, til æggemassen har sat sig.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar