Gløggessens med citrus og krydderier
1. juni 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Line Falck
Lav gløggessensen i så god tid, som du vil. Den kan holde sig i mange uger og bliver bare bedre og bedre, jo længere den står.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær appelsin og citron i skiver.
Bring vand, ingefær krydderier, sukker, appelsin- og citronskiver i kog i en gryde, og kog, til sukkeret er opløst.
Hæld ekstrakten i et rent, skoldet sylteglas med låg, og opbevar det i køleskabet indtil brug.
Si gløggessensen, og bland den med rødvin, hvidvin og æblejuice.
Varm gløggen op til lige under kogepunktet, smag den til, og servér den rygende varm med rosiner og mandelsplitter.
Tip!
Gløgg var oprindeligt en helsedrik, og de gode krydderier opvarmet i vin blev i middelalderen brugt som medicin mod bl.a. vinterdepression.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk