Gløggekstrakt med snaps og portvin
4. december 2017
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Lækker og smagfuld gløgg med både hvidtøl, snaps, portvin og masser af krydderier. Det tager lidt tid at lave ekstrakten, men den kan holde sig i flere år, så det er hele ventetiden værd!
Bemærk
Trækketid: 2 uger.
Ingredienser
Udstyr
et stort patentglas med låg
patentlågsflasker
Sådan gør du
Bring øl og sukker i kog i en gryde under omrøring. Køl det af, til det er fingervarmt.
Flæk vaniljestængerne, og knus muskatnødderne i store stykker. Hæld snaps og portvin i gryden.
Tilsæt vaniljestænger, muskatnødder, kanelstænger, nelliker, kardemomme, lakridsrødder og friskrevet ingefær, og rør godt.
Skær appelsin og citron i skiver, og læg dem i gryden. Hæld blandingen på et stort patentglas med låg.
Lad det trække i 2 uger. Rør i blandingen 2-3 gange om ugen.
Si blandingen, og hæld den på flasker.
Tip!
Bland 2-3 dl gløggekstrakt med 1 flaske rødvin. Tilsæt rosiner, grofthakkede mandler og evt. sukker. Så har du den lækreste gløgg.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Nem opskrift på klassisk gløgg