Glasnudler med svinemørbrad og grønt

6. februar 2023 af .

Foto: Betina Hastoft

Glasnudler er tynde, gennemsigtige nudler, fremstillet af mungbønner. De egner sig særligt godt til salater og supper, fordi de er milde og neutrale i smagen, men kan fint erstattes af æg-, ris- eller hvedenudler.

Ingredienser

Sådan gør du

Kog nudlerne efter pakkes anvisning. Skyl dem i koldt vand, og lad dem afdryppe i en sigte.
Skær svinemørbraden ud i tynde strimler, vend dem i sesamfrø, og steg dem på en varm pande i lidt olie, til kødet er gennemstegt.
Høvl gulerødderne med en tyndskræller eller en gulerodsskræller. Snit forårsløg og chili i tynde ringe. Pluk salaten fra hinanden. Vend det hele med nudlerne, og anret salaten på et fad eller i en skål.
Læg kødet oven på salaten, og dryp dressing (se nedenfor) over. Pynt med grofthakkede peanuts og friske krydderurter.
Hak chili fint. Riv hvidløg og ingefær. Bank citrongræsset et par gange ned i bordet, kassér det yderste blad og snit resten fint.
Riv skallen af limefrugten og pres den for saft. Bland alle ingredienserne til dressing, og smag til, så den er syrlig og stærk.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar