Glasnudler med svinemørbrad og grønt
Glasnudler er tynde, gennemsigtige nudler, fremstillet af mungbønner. De egner sig særligt godt til salater og supper, fordi de er milde og neutrale i smagen, men kan fint erstattes af æg-, ris- eller hvedenudler.

0-30 min.
(0)
6. februar 2023 af Line Holt NielsenFoto: Betina Hastoft
Ingredienser
personer
Glasnudler med svinemørbrad
- glasnudler
- 350 g
- svinemørbrader
- 1
- sesamfrø
- 4 spsk.
- olivenolie til stegning
- gulerødder
- 4
- forårsløg
- 3
- friske røde chilier
- 1
- hjertesalater
- 2
Dressing
- friske røde chilier
- ½
- hvidløg
- 2 fed
- frisk ingefær
- 3 cm
- citrongræs
- 1 stilke
- usprøjtet limefrugter
- 1
- fiskesauce
- 3 spsk.
- sojasauce
- 1 dl
Til servering
- saltede peanuts
- 30 g
- frisk koriander
- 1 håndfulde
- frisk mynte
- 1 håndfulde
Sådan gør du
Glasnudler med svinemørbrad
Kog nudlerne efter pakkes anvisning. Skyl dem i koldt vand, og lad dem afdryppe i en sigte.
Skær svinemørbraden ud i tynde strimler, vend dem i sesamfrø, og steg dem på en varm pande i lidt olie, til kødet er gennemstegt.
Høvl gulerødderne med en tyndskræller eller en gulerodsskræller. Snit forårsløg og chili i tynde ringe. Pluk salaten fra hinanden. Vend det hele med nudlerne, og anret salaten på et fad eller i en skål.
Læg kødet oven på salaten, og dryp dressing (se nedenfor) over. Pynt med grofthakkede peanuts og friske krydderurter.
Dressing
Hak chili fint. Riv hvidløg og ingefær. Bank citrongræsset et par gange ned i bordet, kassér det yderste blad og snit resten fint.
Riv skallen af limefrugten og pres den for saft. Bland alle ingredienserne til dressing, og smag til, så den er syrlig og stærk.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner