Glasnudler med svinemørbrad og grønt

Glasnudler er tynde, gennemsigtige nudler, fremstillet af mungbønner. De egner sig særligt godt til salater og supper, fordi de er milde og neutrale i smagen, men kan fint erstattes af æg-, ris- eller hvedenudler.

Glasnudler med svinemørbrad og grønt
0-30 min.

(0)

6. februar 2023 af Line Holt NielsenFoto: Betina Hastoft

Ingredienser

personer

Glasnudler med svinemørbrad

glasnudler
350 g
svinemørbrader
1
sesamfrø
4 spsk.
olivenolie til stegning
gulerødder
4
forårsløg
3
friske røde chilier
1
hjertesalater
2

Dressing

friske røde chilier
½
hvidløg
2 fed
frisk ingefær
3 cm
citrongræs
1 stilke
usprøjtet limefrugter
1
fiskesauce
3 spsk.
sojasauce
1 dl

Til servering

saltede peanuts
30 g
frisk koriander
1 håndfulde
frisk mynte
1 håndfulde

Sådan gør du

Glasnudler med svinemørbrad

Kog nudlerne efter pakkes anvisning. Skyl dem i koldt vand, og lad dem afdryppe i en sigte.
Skær svinemørbraden ud i tynde strimler, vend dem i sesamfrø, og steg dem på en varm pande i lidt olie, til kødet er gennemstegt.
Høvl gulerødderne med en tyndskræller eller en gulerodsskræller. Snit forårsløg og chili i tynde ringe. Pluk salaten fra hinanden. Vend det hele med nudlerne, og anret salaten på et fad eller i en skål.
Læg kødet oven på salaten, og dryp dressing (se nedenfor) over. Pynt med grofthakkede peanuts og friske krydderurter.

Dressing

Hak chili fint. Riv hvidløg og ingefær. Bank citrongræsset et par gange ned i bordet, kassér det yderste blad og snit resten fint.
Riv skallen af limefrugten og pres den for saft. Bland alle ingredienserne til dressing, og smag til, så den er syrlig og stærk.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'