Glaseret skinke
Du skal bruge sennep og brun farin til denne opskrift på glaseret skinke. Hvis du får skinke tilovers, kan du spise det dagen efter på knækbrød eller ristet rugbrød med lidt stærk sennep til.
(10)
Ingredienser
Sådan gør du
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Tips til opskriften på glaseret skinke
En saftig, glaseret skinke med lækkert tilbehør er velegnet til en hyggelig middag med venner og familie. Når skinken glaseres med sennep og farin, får den en lækker, let karamelliseret overflade, som smager skønt. Glaseret skinke er en klassisk ret på det danske julebord, ofte serveret med grønlangkål og kartofler.
Skinken skal koges i 1 time, inden den glaseres og sættes i ovnen. Det er derfor en god idé at lave den en dag, hvor du har god tid – til gengæld passer den helt sig selv, så du kan få andre ting fra hånden imens.
Glaseret skinke kan koges og glaseres på forhånd, og den kan også serveres kold i tynde skiver med sennep på groft rugbrød. Får du ikke spist op, kan du bruge rester af skinken skåret i tern og stegt på panden sammen med brasede kartofler. Mums!
Fremgangsmåden er den samme på hhv. glaseret skinke og glaseret hamburgerryg, så er du mere til glaseret hamburgerryg, kan du sagtens følge denne opskrift til samme formål.
Tilbehør til glaseret skinke
I denne opskrift på glaseret skinke serverer vi stegte kartofler og coleslaw som tilbehør til skinken, men du kan også servere f.eks. hjemmelavet rødkål, stuvet grønkål eller appelsinsalat til glaseret skinke. Find inspiration blandt vores andre opskrifter på glaseret skinke her:
- Glaseret skinke med appelsinsalat
- Glaseret skinke med rødkål
- Glaseret skinke med stuvet grønkål og ovnstegte kartofler
- Glaseret skinke med grønlangkål og hasselbackkartofler
Se også: Lækker opskrift på skinkeculotte