Glaseret skinke med coleslaw og stegte kartofler

9. december 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Du skal bruge sennep og brun farin til at glasere skinkens overflade. Hvis du får skinke tilovers, kan du spise det dagen efter på knækbrød eller ristet rugbrød med lidt stærk sennep til.

Bemærk
Kogetid, skinke: 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Læg skinken i en gryde, og dæk den med koldt vand. Tilsæt laurbærblade og peberkorn, og bring det langsomt i kog.
Fjern skum fra overfladen, og lad skinken simre svagt under låg i ca. 1 time. Sluk for varmen, og lad skinken stå i kogelagen, til den skal glaseres.
Rør farin sammen med sennep. Fjern net og svær fra skinken, og rids fedtet i et ternet mønster. Smør glaseringen på.
Sæt skinken i ovnen ved 200° i ca. 12 minutter, til glaseringen er gylden.
Skyl kartoflerne; skær de største i halve, og læg dem i et ovnfast fad. Hæld olie over, og krydr med oregano, salt og peber. Bag kartoflerne i ovnen ved 200° i ca. 25 minutter.
Snit spidskål og blomkål fint. Skræl gulerødderne, og skær dem i meget tynde strimler. Skær drueagurker i små tern. Bland det hele sammen.
Skyl og hak purløg og persille. Rør ingredienserne sammen, og vend dressingen i coleslawen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Tips til opskriften på glaseret skinke

En saftig, glaseret skinke med lækkert tilbehør er velegnet til en hyggelig middag med venner og familie. Når skinken glaseres med sennep og farin, får den en lækker, let karamelliseret overflade, som smager skønt. Det er en klassisk ret på det danske julebord, ofte serveret med grønlangkål og kartofler.    

Skinken skal koges i 1 time, inden den glaseres og sættes i ovnen. Det er derfor en god idé at lave den en dag, hvor du har god tid – til gengæld passer den helt sig selv, så du kan få andre ting fra hånden imens.

Skinken kan koges og glaseres på forhånd og serveres kold i tynde skiver med sennep på groft rugbrød. Den kan holde sig i flere dage, hvis man ikke får spist op. Kolde rester af skinken er f.eks. alletiders skåret i tern og stegt på panden sammen med brasede kartofler.

Fremgangsmåden er den samme på hhv. glaseret skinke og glaseret hamburgerryg. Så du kan sagtens lave glaseret hamburgerryg ud fra den opskrift. 

Tilbehør til glaseret skinke

I denne opskrift serverer vi stegte kartofler og coleslaw som tilbehør til skinken, men du kan også servere f.eks. hjemmelavet rødkål, stuvet grønkål eller appelsinsalat til glaseret skinke.

Se også: Lækker opskrift på skinkeculotte

Powered by Froala Editor

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar