Glaseret skinke med coleslaw og stegte kartofler
Foto: Columbus Leth
Du skal bruge sennep og brun farin til at glasere skinkens overflade. Hvis du får skinke tilovers, kan du spise det dagen efter på knækbrød eller ristet rugbrød med lidt stærk sennep til.
Ingredienser
Sådan gør du
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Tips til opskriften på glaseret skinke
En saftig, glaseret skinke med lækkert tilbehør er velegnet til en hyggelig middag med venner og familie. Når skinken glaseres med sennep og farin, får den en lækker, let karamelliseret overflade, som smager skønt. Det er en klassisk ret på det danske julebord, ofte serveret med grønlangkål og kartofler.
Skinken skal koges i 1 time, inden den glaseres og sættes i ovnen. Det er derfor en god idé at lave den en dag, hvor du har god tid – til gengæld passer den helt sig selv, så du kan få andre ting fra hånden imens.
Skinken kan koges og glaseres på forhånd og serveres kold i tynde skiver med sennep på groft rugbrød. Den kan holde sig i flere dage, hvis man ikke får spist op. Kolde rester af skinken er f.eks. alletiders skåret i tern og stegt på panden sammen med brasede kartofler.
Fremgangsmåden er den samme på hhv. glaseret skinke og glaseret hamburgerryg. Så du kan sagtens lave glaseret hamburgerryg ud fra den opskrift.
Tilbehør til glaseret skinke
I denne opskrift serverer vi stegte kartofler og coleslaw som tilbehør til skinken, men du kan også servere f.eks. hjemmelavet rødkål, stuvet grønkål eller appelsinsalat til glaseret skinke.
- Glaseret skinke med appelsinsalat – se opskriften her!
- Glaseret skinke med rødkål – se opskriften her!
- Glaseret skinke med stuvet grønkål og ovnstegte kartofler – se opskriften her!
- Glaseret skinke med grønlangkål og hasselbackkartofler – se opskriften her!
Se også: Lækker opskrift på skinkeculotte
Powered by Froala Editor