Glaseret nakkekotelet med rødløg og selleripuré
1. juni 2018
af
Rune Toft.
Foto: Line Falck
Nakkekoteletterne får en dejlig karamelliseret overflade, og rødløgene bliver søde og møre, når de bages hele i ovnen – helt perfekte hånd i hånd.
Ingredienser
Sådan gør du
Læg de hele rødløg med skal på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i en 220° grader varm ovn i ca. 30 minutter, til de er mørke og møre.
Pil skallerne af, og skær løgene i både. Dryp med eddike, og krydr med salt.
Skræl selleri, og skær den i tern. Bring fløde og mælk i kog i en gryde, tilsæt selleritern, og skru ned for varmen. Kog i ca. 20 minutter, til stykkerne er møre.
Sigt fløde-mælke-blandingen fra i en skål, og blend selleritern i en minihakker eller i en blender.
Tilsæt fløde-mælke-blandingen igen lidt ad gangen, til konsistensen er cremet. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og peber. Varm op inden servering.
Dup koteletterne let tørre med køkkenrulle. Hak krydderurterne fint, og vend dem sammen med honning, sennep og eddike i en skål.
Vend koteletterne i blandingen, og krydr med salt og peber.
Steg koteletterne i olie på en pande i 3-5 minutter på hver side. Lad dem hvile i 5 minutter.
Top nakkekoteletterne med frisk timian og bagte rødløg, og servér sammen med selleripuré og evt. groft brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk