Glaseret lakseside med bagte gulerødder
13. september 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Der skal ikke meget til for at få laks til at smage fantastisk, men denne marinade tager smagen til et helt nyt niveau.
Ingredienser
Sådan gør du
Læg laksesiden med skindsiden nedad i et smurt ovnfast fad. Pisk ahornsirup, olivenolie, dijonsennep, fintrevet citronskal, citronsaft og finthakket rosmarin sammen. Smør blandingen oven på laksesiden, og sæt den på køl i mindst 30 minutter (gerne op til 24 timer).
Tænd ovnen på 175°. Skrub eller skræl gulerødderne, halvér dem på langs, og læg dem i et ovnfast fad.
Vend dem med olie, krydr med salt og peber, og bag dem i ovnen i 45 minutter, til de er møre.
Drys mandler over, og lad dem riste med i yderligere 5 minutter. Smuldr gedeost over gulerødderne, og drys med skyllet rucolasalat lige inden servering.
Bag laksesiden i ovnen i 10 minutter samtidig med gulerødderne. Tag fadet ud, og pensl overfladen med marinaden fra bunden af fadet. Bag laksen i ovnen i yderligere 10 minutter.
Servér med de bagte gulerødder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk