Glaseret laks med syltede rødløg og sauce tartare
26. januar 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Kombinationen af laksen med den sprøde og søde glacering, de syrligt syltede løg og den friske sauce tartare smager himmelsk – og så er retten supernem at lave!
Ingredienser
Sådan gør du
Pil rødløg, og skær det i tynde skiver. Rør eddike og sukker sammen i en skål, til sukkeret er opløst.
Vend rødløgsskiverne i eddikelagen, og sørg for, at de er helt dækkede af lagen. Dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt den på køl i mindst 1 time.
Tænd ovnen på 200°. Læg laksefileten med skindsiden nedad i et ovnfad beklædt med bagepapir, og krydr med salt og peber.
Rør sennep og honning sammen i en skål, og smør det oven på laksefileten i et jævnt lag.
Bag laksen i ovnen i 15-20 minutter (bagetiden afhænger af tykkelsen). Laksefileten er færdigbagt, når kødet nemt deler sig i fine flager.
Pil løget. Hak løg, drueagurker, kapers og dild fint, og gem lidt dild til pynt.
Rør det hele sammen med mayonnaise og græsk yoghurt, og smag til med flydende honning, salt og peber.
Anret laksen på et fad, og fordel afdryppet syltet rødløg på toppen. Pynt med dild, og servér med sauce tartare og evt. brød.
Tip!
Syltet rødløg og sauce tartare kan laves klar dagen før servering og opbevares på køl. Servér evt. retten med godt brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Nem opskrift på syltede rødløg