Glaseret andebryst med lun salat

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Andebryst er den hurtigste og nemmeste måde at servere and på – og det smager fantastisk!

Bemærk
Ovntid: Ca. 30 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl søde kartofler, og skær dem i tern på ca. 2 x 2 cm. Pil rødløg, og skær dem i tykke både. Vend søde kartofler og rødløg med olie og spidskommen i et ovnfad, og krydr med salt. Bag grøntsagerne i en 200° varm ovn i ca. 25 minutter, til kartoflerne er møre.
Kog speltkernerne møre i letsaltet vand efter pakkens anvisning. Sigt vandet fra.
Rids skindet på andebrysterne i tern med en skarp kniv, og krydr godt med salt og peber. Læg andebrysterne med skindsiden nedad på en kold pande, og skru op for varmen. Steg andebrysterne i 5 minutter, vend dem, og steg dem på kødsiden i 2 minutter.
Tag andebrysterne af panden, og læg dem i et ovnfast fad. Rør honning og vaniljekorn sammen, og smør blandingen på skindsiden af andebrysterne. Steg andebrysterne færdige i den 200° varme ovn i ca. 10 minutter (evt. samtidig med de søde kartofler og rødløgene).
Lad andebrysterne hvile på en tallerken, mens du færdiggør salaten.
Vend de bagte grøntsager sammen med den kogte spelt og tranebærrene. Skyl og hak persillen, og vend den i salaten sammen med smuldret feta. Rør olie, eddike, honning, salt og peber sammen, og vend dressingen i salaten lige inden servering.
Servér salaten med skiver af glaseret andebryst.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar