Glaserede tater tots i airfryer
13. januar 2023
af
Peter Friehling.
Foto: David Bering / Montgomery
Tater tots er en slags små röstifritter og ret amerikansk. De her er glaseret og med bacon, og serveres som snack, lune og sprøde.
Bemærk
Opskriften er fra Airfryer kogebogen af Peter Friehling, Forlaget Turbine (2022)
Ingredienser
Udstyr
Udstyr
Airfryer
Sådan gør du
Skræl kartoflen, og kog den i 10 minutter. Hæld vandet fra, og lad kartoflen afkøle i nogle minutter, til den er håndterbar. Riv den på den fine side af et rivejern.
Bland kartoffelmel, salt, løgpulver, hvidløgspulver og paprika. Bland den revne kartoffel i uden at klemme luften og den revne struktur ud af kartoflen.
Del baconskiverne på langs. Lav 8 kugler af kartoffelmassen, og vikl en baconskive rundt om hver af dem. Tilbered dem i 10 minutter ved 200°C.
Imens de tilberedes, varmes honning og sriracha op i en kasserolle. Vend de tilberedte tater tots i glacen, og servér dem lune.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Find en guide til airfryer med skemaer til tid- og temperaturkonvertering fra almindelig ovn her: Guide til airfryer.

Opskriften er fra Airfryer kogebogen af Peter Friehling, Forlaget Turbine (2022)