Glaserede rodfrugter med forårsløg og feta
8. marts 2023
af
Ditte Ingemann.
Foto: Lene Samsø
Giv dine bagte rodfrugter et eksotisk tvist ved at marinere dem i bl.a. ahornsirup, soja og ingefær.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175° varmluft. Pil og riv hvidløg. Skræl og riv ingefær.
Pisk ahornsirup sammen med hvidløg, ingefær, olivenolie, soja, miso og paprika i en skål.
Skræl eller skrub rodfrugterne, og skær dem ud i mundrette tern. Fordel dem i et ovnfast fad.
Fordel marinaden udover rodfrugterne, og vend det hele godt sammen. Bag rodfrugterne i ovnen i 35 minutter, eller til de er møre. Hvis rodfrugterne bliver for mørke undervejs, kan du dække fadet til med et låg eller alufolie.
Rens forårsløg, og skær dem i skiver. Top rodfrugterne med forårsløg og smuldret feta, og servér dem som tilbehør til f.eks. fisk.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk