Glaserede rodfrugter med forårsløg og feta

8. marts 2023 af .

Foto: Lene Samsø

Giv dine bagte rodfrugter et eksotisk tvist ved at marinere dem i bl.a. ahornsirup, soja og ingefær.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175° varmluft. Pil og riv hvidløg. Skræl og riv ingefær.
Pisk ahornsirup sammen med hvidløg, ingefær, olivenolie, soja, miso og paprika i en skål.
Skræl eller skrub rodfrugterne, og skær dem ud i mundrette tern. Fordel dem i et ovnfast fad.
Fordel marinaden udover rodfrugterne, og vend det hele godt sammen. Bag rodfrugterne i ovnen i 35 minutter, eller til de er møre. Hvis rodfrugterne bliver for mørke undervejs, kan du dække fadet til med et låg eller alufolie.
Rens forårsløg, og skær dem i skiver. Top rodfrugterne med forårsløg og smuldret feta, og servér dem som tilbehør til f.eks. fisk.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar