Ginmarineret laks med gran og rygeostecreme

1. juni 2018 af .

Foto: Stine Christiansen, Skovdal Nordic

Den marinerede laks er perfekt som forret med godt brød og rygeostecreme til. Den friske marinade med gin og grankviste giver et moderne og lækkert tvist til retten.

Bemærk
Frysetid, fisk: 24 timer ved -20º eller 4 døgn ved -18º. Trækketid på køl: 24 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Fjern eventuelle ben i laksefileten.
Bland salt, sukker, knuste enebær og gin.
Læg laksen med skindsiden nedad i et fad, og dæk overfladen med ginblandingen. Skyl grankvistene grundigt, dup dem tørre, og læg dem oven på laksen. Grankvistene kan evt. udelades af opskriften.
Dæk fadet med husholdningsfilm, og sæt det i køleskabet. Vend laksen efter 12 timer, så skindsiden nu vender opad. Laksen afgiver lidt væde, så øs denne væde over skindsiden med en ske. Dæk igen fadet med husholdningsfilm, og stil det tilbage i køleskabet. Lad laksen trække i yderligere 12 timer på køl.
Tag laksen op af fadet, skyl den hurtigt under koldt vand, og dup den tør. Skær laksen i pæne, tynde skiver med en meget skarp kniv. Laksen er nu serveringsklar, men kan også fryses og serveres senere.
Skyl agurken, skær den i små tern, og drys dem med salt. Lad dem trække 10 minutter. Skyl saltet af, og dup agurketernene tørre i et rent viskestykke. Vend dem med dild, eddike og honning, og lad dem trække i mindst 30 minutter.
Riv skallen af citronen. Rør rygeost og cremefraiche sammen til en jævn creme, og smag den til med fintrevet citronskal, salt og peber.
Anret lakseskiverne direkte på tallerkenerne sammen med syltet agurk og rygeostecreme. Servér med ristet brød.

Tip!

Efter trin 5 i opskriften kan den ginmarinerede laks opbevares i fryseren, så den er klar til at blive serveret en anden god gang.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar