Gingerbreadkage med kanelfrosting
6. december 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Har du flere fine tyller, kan du pynte den saftige kage med smukke stjerner og rosetter, så julehyggen spreder sig, når den lander på bordet.
Ingredienser
Udstyr
1 firkantet bageform, 33 x 23 cm
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Smør bageformen med lidt smør, og beklæd den med bagepapir.
Flæk vaniljestangen med en skarp kniv, og skrab kornene ud. Rør vaniljekorn, mel, farin, krydderier, natron og salt sammen i en stor skål.
Varm smør, vand og sirup i en gryde, til smørret er smeltet. Bring det i kog, og tag straks gryden af varmen.
Rør den smeltede smørblanding sammen med melblandingen i skålen. Afkøl i 5 minutter. Tilsæt derefter kærnemælk og æg, og rør dejen sammen, til den er helt ensartet.
Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 20 minutter, til den er netop gennembagt. Afkøl på en bagerist.
Pisk blødt smør og flormelis lyst og luftigt i en skål med en elpisker ved høj hastighed i 7-8 minutter. Tilsæt vaniljesukker, kanel, salt og flødeost, og pisk det hele sammen ved middellav hastighed, til frostingen er cremet og ensartet.
Fyld kanelfrostingen i en sprøjtepose med tylle, og sprøjt den ud i forskellige mønstre på den afkølede kage – eller smør blot frostingen rustikt ud på kagen. Skær kagen i 15-20 firkantede stykker ved servering.
Tip!
Lav gerne kagen dagen i forvejen, og opbevar den på køl indtil servering. Det bliver den faktisk kun endnu bedre af!
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk