Gin og tonic med hjemmelavet enebærsnaps
25. november 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Columbus Leth
Hører du til kategorien, der synes, snaps kan være lidt svær at få ned, men til gengæld elsker gin? Så vil du forhåbentlig være vild med denne snaps med enebær og appelsin. Enebærrene, som man bruger til at smagsætte netop gin, giver nemlig snapsen en mild, gin-agtig smag. Har du snaps med enebær tilbage, mangler du kun tonic, agurk og en smule peber, så kan du trylle resterne om til en forfriskende gin og tonic.
Bemærk
Trækketid, snaps: 2 uger.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl appelsinen, og skær skallen af i tynde, brede bånd uden at få den hvide, lidt bitre hinde med. Læg appelsinskal i et skoldet sylteglas.
Knus enebærrene groft i en morter, læg dem i sylteglasset, og hæld snapsen over. Luk glasset til, og lad snapsen trække i 1 uge.
Fisk appelsinskallen op, og lad enebærrene trække i yderligere 1 uge. Si enebær fra, når du synes, at snapsen har den rette smag. Hæld snapsen på en ren, skoldet flaske med låg.
Skær et nyt stykke appelsinskal, og læg det i flasken sammen med lidt enebær som pynt, lige inden snapsen skal serveres. Servér snapsen kold.
Fordel isterningerne i glas.
Hæld snaps og tonic i glassene.
Skyl agurken, og skær den i skiver.
Pynt hver drink med agurk og lidt friskkværnet peber.
Tip!
Enebær giver snapsen godt med smag, men husk at knuse de små bær, så smagen virkelig kommer til sin ret. Har du ikke en morter, kan du hakke dem groft med en kniv.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Sådan laver du en klassisk gin og tonic
Powered by Froala Editor