Gin Hass

En læskende sommer-cocktail opfundet af den danske bartender Kim Hass, som shakede den første gang på en fynsk natklub. Drinken har en sød og frisk smag af mango og lemon.

Gin Hass
0-30 min.

(8)

February 8, 2022 af Timm VladimirFoto: Columbus Leth

Ingredienser

person

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Sådan laver du den bedste Gin Hass

En læskende cocktail opfundet af den danske bartender Kim Hass med en sød og frisk smag af mango og lemon. Herunder har du samlet de bedste tips og tricks, så du kan lave den bedste Gin Hass!

Tips til din gin hass

  • Bør serveres straks
  • Server med masser af is
  • Tåler at blive lavet stærkere
  • Kan laves alkoholfri (undlad blot gin, eller alkoholfri "gin")
  • Kan pyntes med mynte og/eller frisk mango
  • Variér med vodka eller rom
  • Serveres typisk i et lowball-glas

Hvilken gin giver den bedste gin hass?

Der er ingen særlig gin, der definerer den perfekte gin hass. Det er helt op til dig at vælge din favorit. Nogle af vores favoritter er Hendricks Gin, Gin Mare, Isfjord Premium Arctic Gin og Bombay Sapphire London Dry Gin. Det vigtigste er, når du laver gin-hass, er at du serverer med rigelig is!

Hvilken mangosirup er den bedste?

De fleste mangosirupper er ganske udmærkede til en god gin hass. Dem der sælges i supermarkeder eller ved vinhandleren er helt oplagte. 

Hvis det skal være ekstra lækkert, kan du lave din egen mangosirup af presset mangojuice fra modne mangoer, der koges op i en lille gryde. Tilsæt 50 gram sukker og 50 gram vand pr. mango. Rør godt, imens siruppen får lov at koge et minut. Kom siruppen i en skoldet beholder stil i køleskabet.

Gin hass opskriften bliver bare endnu mere fantastisk, når du laver din egen mangosirup til din gin hass. 

Andre Fizz-drinks

Den populære drink, Gin Hass, har gået sin sejrsgang verden over, siden den danske bartender Kim Hass shakede den første gang på en fynsk natklub tilbage i 2007. Drinken skriver sig ind den efterhånden store Fizz-familie, hvis navn dækker over en cocktailtype, der typisk består af en syrlig væske og alkohol blandet med danskvand.

Gin Fizz – den klassiske cocktail med citronsaft og danskvand

Granatæble-gin fizz – Flot cocktail med limesaft og Cointreau

Kirsebær-fizz – Boblende cocktail med kirsebærvin 

French 75 – Gin Fizz med mousserende vin i stedet for danskvand

Derfor skal der meget is i gin hass

Når du laver gin hass, eller en anden fizz-drink, så er det vigtigt, at du bruger masser af is. Måske tror du, at barer putter meget is i, for at snyde med mængden af din drink - men faktisk er der en rigtig god grund.

 Isen holder ikke bare drinken kold, men smagen i din gin hass og andre drinks, ændrer sig markant, så snart at isterningerne smelter. Vand hører ikke til i en drink, og når isteringerne smelter, bliver din gin hass ringere i smagen. 

Måske du også kan li'