Giftkage med marcipan

12. januar 2022 af .

Foto: Maria Fabricius Tegner

Den klassiske kage er svampet og uimodståelig på trods af det giftige udseende. Marcipan gør giftkagen ekstra lækker, og brug gerne en mørk chokolade til overtræk, hvis du foretrækker den. Skal det være ekstra nemt, så bare læg stykker af pålægschokolade over den varme kage, og lad dem smelte.

Bemærk
Kagen skal afkøle helt, inden den overtrækkes med smeltet chokolade.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°.
Pisk smør, sukker og vaniljesukker luftigt. Pisk æg i 1 ad gangen.
Bland mel, bagepulver og salt i en skål. Si melblandingen i dejen, hæld mælk i, og rør, til der ikke er flere klumper.
Tilsæt revet marcipan, og justér farven med grøn frugtfarve.
Hæld dejen i en smurt form (ca. 25 x 35 cm),og bag kagen i ca. 25 minutter. Lad den afkøle på en bagerist.
Smelt chokoladen, og overtræk den kolde kage.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

TIPS TIL OPSKRIFTEN PÅ GRØN GIFTKAGE / BLADANKAGE 

Giftkage eller bladankage, som den også kaldes, er en kær kageklassiker fra barndommen. På trods af det giftige udseende er giftkage svampet og lækker og ikke mindst utrolig nem at lave. Giftkage er især et hit hos børn – og barnlige sjæle – og egner sig derfor godt til uddeling i klassen, til børnefødselsdag og til Halloween.  

Traditionelt bages giftkage i en bradepande, men du kan også bruge en springform eller muffinforme. Bager du muffins, skal de have cirka 15 minutter i ovnen. Hold øje med kagerne undervejs, da ovne er meget forskellige.  

Giftkagen overtrækkes med smeltet mælkechokolade. Du kan også bruge mørk chokolade, hvis du foretrækker det. I en snæver vending kan du lægge stykker af pålægschokolade på den varme kage, og lade dem smelte med.

Du kan også overtrække giftkagen med almindelig glasur lavet på flormelis, eller du kan lave en fudgy chokoladeglasur. Pynt eventuelt kagen med farverigt krymmel eller uhyggelig Halloween-sukkerpynt, hvis kagen serveres til den anledning.

I denne opskrift på giftkage bruger vi marcipan. Det giver en ekstra svampet mazarinkage, som holder sig saftig og lækker længe. Kagen kan derfor sagtens bages dagen før servering.  

Powered by Froala Editor

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar