Giftkage med marcipan

Den klassiske kage er svampet og uimodståelig på trods af det giftige udseende. Marcipan gør giftkagen ekstra lækker, og brug gerne en mørk chokolade til overtræk, hvis du foretrækker den. Skal det være ekstra nemt, så bare læg stykker af pålægschokolade over den varme kage, og lad dem smelte.

Giftkage med marcipan
0-30 min.

(10)

January 12, 2022 af Line Holt NielsenFoto: Maria Fabricius Tegner
Bemærk:Kagen skal afkøle helt, inden den overtrækkes med smeltet chokolade.

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

TIPS TIL OPSKRIFTEN PÅ GRØN GIFTKAGE / BLADANKAGE 

Giftkage eller bladankage, som den også kaldes, er en kær kageklassiker fra barndommen. På trods af det giftige udseende er giftkage svampet og lækker og ikke mindst utrolig nem at lave. Giftkage er især et hit hos børn – og barnlige sjæle – og egner sig derfor godt til uddeling i klassen, til børnefødselsdag og til Halloween.  

Traditionelt bages giftkage i en bradepande, men du kan også bruge en springform eller muffinforme. Bager du muffins, skal de have cirka 15 minutter i ovnen. Hold øje med kagerne undervejs, da ovne er meget forskellige.  

Giftkagen overtrækkes med smeltet mælkechokolade. Du kan også bruge mørk chokolade, hvis du foretrækker det. I en snæver vending kan du lægge stykker af pålægschokolade på den varme kage, og lade dem smelte med.

Du kan også overtrække giftkagen med almindelig glasur lavet på flormelis, eller du kan lave en fudgy chokoladeglasur. Pynt eventuelt kagen med farverigt krymmel eller uhyggelig Halloween-sukkerpynt, hvis kagen serveres til den anledning.

I denne opskrift på giftkage bruger vi marcipan. Det giver en ekstra svampet mazarinkage, som holder sig saftig og lækker længe. Kagen kan derfor sagtens bages dagen før servering.  

Powered by Froala Editor

Måske du også kan li'