Gifler med marcipan og nougat

De smørbagte horn med nødderemonce er perfekte til eftermiddagskaffen eller til adventshyggen sammen med et glas varm gløgg.

Bemærk
Hævetid: I alt 1½ time.

Ingredienser

Udstyr

1 sprøjtepose

Sådan gør du

Smelt smør i en gryde. Tag gryden af varmen, og tilsæt mælk. Lad væsken stå, til den er håndvarm.
Smuldr gæren i mælkesmørret, og rør rundt, til det er helt opløst. Hæld blandingen over i en røreskål, og tilsæt sukker, vaniljesukker, æg, salt og det meste af hvedemelet. Ælt dejen godt sammen, til den er glat og ensartet, og tilsæt evt. det sidste mel, hvis dejen er for våd.
Lad dejen hæve lunt og tildækket under et rent viskestykke i 1 time.
Rør det bløde smør sammen med sukker og groftrevet marcipan. Hak hasselnødderne fint, og rør dem i fyldet.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 2 lige store stykker. Rul hvert stykke dej tyndt ud til en cirkel med en kagerulle, og skær hver cirkel i 8 lagkagestykker. Læg en skefuld nødderemonce på hvert stykke dej i den brede ende, og rul dem sammen til en giffel.
Fordel nøddegiflerne med sammenføjningen nedad på 2 bageplader med bagepapir, og lad dem efterhæve på pladen i 30 minutter.
Tænd ovnen på 215° varmluft. Pensl giflerne med sammenpisket æg, og bag dem i ovnen i 8-10 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl dem på en rist.
Smelt nougat i en skål over vandbad, og hæld den i en sprøjtepose. Dekorér giflerne med striber af den smeltede nougat, og drys med hakkede hasselnødder og frysetørrede hindbær. Servér nøddegiflerne lune og friskbagte.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
30. januar 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar