Gifler med grøn pesto
28. november 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Små, lækre kuvertbrød med luftig midte og sprød skorpe. Brug skaftet på en træske til at lave den fine form på giflerne.
Bemærk
Hævetid: I alt mindst 9 timer og 45 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Opløs gæren i vandet i en røreskål. Tilsæt olie, honning, salt og de 2 slags mel, og ælt dejen sammen på en røremaskine i ca. 5 minutter, til den er glat og smidig. Læg dejen i en skål smurt med lidt olie, dæk skålen med husholdningsfilm, og lad den hæve på køl i mindst 8 timer, gerne natten over.
Tag næste dag dejen ud fra køl, 1 time før du vil i gang med at lave giflerne.
Blend alle ingredienserne til en glat pesto i en minihakker eller foodprocessor. Smag pestoen til med salt. Hæld pestoen i et glas eller beholder med låg, og sæt den på køl, mens dejen hæver.
Hæld dejen ud på et let meldrysset bord, og rul den ud med en kagerulle til et rektangel på 30 x 45 cm.
Smør den grønne pesto ud på dejen i et jævnt lag, og rul dejen sammen til en roulade på den lange led.
Skær rullen i skiftevis skrå skiver med en dejskraber eller en skarp kniv.
Brug skaftet på en træske og tryk den ned i midten af hver giffel for at lave en smal fordybning.
Fordel giflerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve under et rent, fugtigt viskestykke i 45 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Pensl giflerne med sammenpisket æg, og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter, til de er let gyldne og netop gennembagte. Afkøl dem på en bagerist, og servér dem lune som kuvertbrød til fx salat, suppe eller tapas.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på pølsehorn
Powered by Froala Editor