Ghormeh sabzi — persisk gryderet
30. juli 2020
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Servér en klassisk gryderet fra det persiske køkken fyldt med saft og kraft. Lad endelig gryden få rigelig tid over blusset, så kødet bliver helt mørt og lækkert.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl urter (gem lidt persilleblade til pynt),porre og spinat grundigt. Tør, og hak det fint.
Svits det hele i lidt olie i en pande, til det falder sammen. Lad det småstege i 10 minutter, til det meste af væsken er fordampet.
Skær kødet i tern, og brun dem i lidt olie i en gryde. Hak løg og hvidløg fint, og steg det gyldent i gryden sammen med oksekødet.
Tilsæt bukkehornsfrø, gurkemeje og citronsaft. Hæld bouillon på, og lad det simre i 1½ time.
Afdryp bønnerne, og lad bønner og stegt grønt simre med i gryden i yderligere en time.
Kog risene efter pakkens anvisninger.
Servér ghormeh sabzi med kogte ris drysset med safran. Drys persilleblade over gryderetten, og spis rosiner til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk