Gedeostekugler med dukkah
20. maj 2020
af
Annemieke Boots.
Foto: Marieke Verdenius
Bløde ostekugler med sprødt og smagfuldt drys. Dukkah er en nødde- og krydderiblanding, der her laves fra bunden – gider du ikke det, kan den sagtens købes færdiglavet.
Ingredienser
Sådan gør du
Blend hasselnøddekernerne og græskarkernerne fint.
Tilføj de øvrige ingredienser, og blend igen. Læg dukkahen på en stor bakke.
Kør gedeosten, flødeosten og saltet i en foodprocessor til en samlet, glat masse. Stil den på køl i en time.
Smør lidt olivenolie på hænderne, og rul skefulde af ostemassen til små kugler.
Rul kuglerne i dukkahen, så de bliver helt dækket.
Læg gedeostekuglerne på en tallerken, og dryp med en smule olivenolie. Servér med brødet til.
Tip!
Alt efter smag kan du sagtens eksperimentere med dukkahen og bruge f.eks. mandler eller solsikkekerner i stedet for nogle af de øvrige ingredienser.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk