Gazpacho og carpaccio med croutoner og parmesan
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Sæt en skål med isterninger frem på bordet, så man selv kan gøre sin gazpacho ekstra kold og frisk.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil hvidløg. Rens peberfrugten, og skær den i grove stykker. Skyl agurken, og skær i grove skiver. Rens og skær bladselleri i skiver. Rens chilien, og fjern kernerne. Skyl og halvér tomaterne.
Blend hvidløg, peberfrugt, agurk, bladselleri, chili og tomater sammen i en blender. Tilsæt eddike, sukker, salt og peber. Hæld til sidst olivenolie i i en tynd stråle, mens du blender.
Smag til med salt og sukker. Justér konsistensen med vand. Sæt gazpachoen på køl indtil servering.
Tænd ovnen på 180°. Riv flutet i små stykker, og fordel i et ovnfast fad. Dryp med olie, og bag dem sprøde i ca. 5 minutter.
Skyl og skær squash og chili i helt fine tern.
Anret de tynde skiver kød på tallerkener. Dryp med olivenolie, og krydr godt med salt og peber. Drys med croutoner, friskhøvlet parmesan og persilleblade.
Servér sammen med iskold gazpacho i portionsglas, toppet med squash og chili.
Tip!
Blend et par opblødte soltørrede tomater i gazpachoen, det giver en dybere smag af tomat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Den bedste opskrift på carpaccio!
Powered by Froala Editor