Gazpacho og bruschetta med serranoskinke
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Jakob Helbig
Gazpacho er kold tomatsuppe, som spanierne elsker! Servér med lækre bruschettabrød med serranoskinke for en lækker forret eller en let hovedret.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil hvidløget. Rens peberfrugter, og skær dem i grove stykker. Rens chilien, og skær den i små tern.
Fjern stilken fra tomaterne med en spids kniv. Skyl agurk og bladselleri, og skær dem i små tern (tag ⅓ fra til pynt).
Blend hvidløg, peberfrugter, chili, tomater, agurk og bladselleri sammen i en blender. Kom eddike, sukker, salt og peber i, og blend godt.
Tilsæt til sidst olien i en tynd stråle, mens du blender. Smag suppen til med salt og sukker, og afkøl den helt.
Tænd ovnen på 180°. Skær flute i skiver på skrå, dryp med olie, og gnid skiverne med et overskåret hvidløgsfed.
Rist brødskiverne i ovnen i 8 minutter, til de er gyldne. Top dem med skinke og hakket purløg.
Hæld danskvand i suppen lige før servering, så den bliver let og boblende.
Top suppen med de agurke- og bladselleritern, du lagde til side under trin 1 i opskriften, og servér straks med bruschetta som tilbehør.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk