Gazpacho med sprødstegt kylling
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Line Falck
Gazpacho er en kold tomatsuppe, der smager himmelsk med en frisk topping af agurk, peberfrugt og rugbrødscroutoner.
Bemærk
Afkøling: 2 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl og rens tomater og peberfrugt. Skær dem i mindre stykker. Blend tomater, peberfrugt, basilikum, hvidløg, olie, eddike og honning til en cremet suppe. Smag til med salt, peber og tabasco.
Sæt suppen i køleskabet i mindst 2 timer.
Skyl peberfrugt og agurk. Skræl evt. agurken. Skær begge dele i bittesmå tern.
Tænd ovnen på 225°. Skær brødet i små tern, og rist dem i ovnen i 5-10 minutter, til de er sprøde.
Skær kyllingekødet i meget tynde strimler. Svits dem i olie på en pande på begge sider, og tilsæt vandet. Steg ved høj varme, til vandet er fordampet, og kødet bliver gyldent.
Anret den kolde suppe med grøntsagsfyld og croutoner, og servér kyllingekødet ved siden af.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk