Gazpacho med rugbrødscroutoner

24. juli 2018 af .

Foto: Line Falck

Gazpacho – den klassiske spanske tomatsuppe – serveres kold og er dejligt læskende på en varm sommerdag. Hvis du får suppe i overskud, kan du varme den op næste dag og bruge den som tomatsauce.

Ingredienser

Sådan gør du

Læg brødskiverne i blød i vand.
Skyl alle grøntsagerne. Skræl og flæk agurken, skrab kernerne ud, og snit agurken groft. Skær tomater i både, og fjern kernerne. Rens peberfrugter, fjern kernerne, og snit peberfrugterne groft.
Blend det udblødte brød, alle grøntsagerne og soltørrede tomater til en ensartet, kold suppe.
Tilsæt olie, eddike, salt og peber. Lad suppen blive helt kold i køleskabet.
Skær rugbrød i små tern. Vend dem med olie, salt og peber. Læg dem på en bageplade med bagepapir sammen med skinken.
Rist croutoner og skinke sprøde i ovnen ved 200° i 7-10 minutter.
Skyl grøntsagerne. Høvl agurken i spåner med en tyndskræller. Hak peberfrugter og salatløg fint, og bland det sammen.
Hæld suppen i skåle, og fordel toppingen ovenpå. Pynt evt. med friske basilikumblade.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar