Gazpacho – klassisk opskrift
25. juli 2019
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Den kolde grøntsagssuppe, som er et særligt hit i Spanien, er virkelig velegnet som en del af en lækker buffet eller som en forret på en lun forårsdag.
Ingredienser
Sådan gør du
Læg brødskiverne i blød i tomatjuice.
Skyl alle grøntsagerne. Skræl og flæk agurken, skrab kernerne ud, og skær den i grove stykker.
Skær tomaterne i både, og fjern kernerne. Halvér peberfrugterne, fjern kernerne, og skær peberfrugterne i stykker. Pil hvidløg.
Blend det udblødte brød og alle grøntsagerne til en suppe. Smag til med havsalt og peber.
Tilsæt sherryeddike og olivenolie. Smag eventuelt til med mere salt. Er suppen for tyk, så spæd op med tomatjuice.
Servér suppen iskold. Dryp med olivenolie lige før servering, og pynt med frisk basilikum og rød skovsyre.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk