Gateau Marcel med hvid chokolade og hindbær
17. juli 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Du kender den sikkert i den mørke version – den intense chokoladekage toppet med mørk chokolademousse. Denne udgave af den klassiske kage er bagt med hvid chokolade og pyntet med friske bær, men herlighedsværdien er intakt.
Bemærk
Hviletid: Natten over.
Ingredienser
Udstyr
en springform, ca. 18 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 150°. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Hak chokoladen groft, og smelt den over vandbad i en skål sammen med smør, halvdelen af sukkeret, vaniljekorn og vaniljebælg. Tag skålen af varmen.
Pisk æggeblommer i chokolademassen, så den tykner. Pisk æggehvider og resten af sukkeret sammen til en sej og blank marengsmasse i en anden skål.
Vend forsigtigt marengsmassen i chokolademassen. Del dejen i 2 portioner i hver sin skål, og sæt den ene portion i køleskabet.
Beklæd bunden af springformen med bagepapir, og sæt resten af formen fast, så den holder bagepapiret på plads.
Smør formens indvendige sider med smør, og drys med lidt sukker. Fordel den ene portion kagedej i bunden af springformen.
Hak pistacienødderne. Drys halvdelen af hindbærrene og halvdelen af pistacienødderne over kagedejen i formen, og bag den i ovnen i ca. 25 minutter.
Lad kagen køle helt af. Fordel den anden halvdel af dejen oven på den kolde kage, og sæt den på køl natten over.
Pynt med de resterende hindbær og pistacienødder inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Prøv også: Klassisk Gateau Marcel
Powered by Froala Editor