Gateau Marcel i to lag
9. november 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Denne lækre Gateau Marcel i to lag byder på masser af mørk chokolade, der smelter på tungen og spreder ren, rå nydelse i hele kroppen.
Ingredienser
Udstyr
1 springform, ca. 18 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Hak chokoladen groft, og smelt chokolade, smør og ¾ af sukkeret over vandbad. Tag det af varmen. Pisk æggeblommer i, så chokoladeblandingen tykner.
Pisk æggehvider og resten af sukkeret til en sej og blank marengsmasse i en anden skål. Vend forsigtigt marengsen i chokoladeblandingen. Del nu dejen i 2 skåle, og sæt den ene i køleskabet.
Dæk bunden af springformen med bagepapir, og sæt resten af formen fast, så den holder bagepapiret på plads. Smør formens indvendige sider med smør, og drys med lidt sukker.
Fordel halvdelen af den ene skål kagedej (¼ af den samlede mængde) i springformen, og bag den i ovnen i ca. 25 minutter.
Lad kagen køle lidt af, inden den fjernes fra springformen (lad bagepapiret sidde på, indtil kagebunden er helt afkølet).
Gør igen formen klar med nyt bagepapir, smør og et drys sukker, og hæld den anden halvdel kagedej fra skålen (¼ af den samlede mængde) i. Bag bunden i ovnen i 25 minutter, og lad den køle af i formen.
Fordel halvdelen af kagedejen fra køleskabet over bunden i formen. Placér den anden kagebund over, og top med den resterende kagedej. Sæt lagkagen på køl natten over.
Pynt med chokoladespåner og måske lidt guldstøv inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk Gateau Marcel - perfekt dessertkage
Powered by Froala Editor