Gateau Marcel chokoladekage

Til denne klassiske Gateau Marcel chokoladekage laver du én dej og bager halvdelen af dejen i ovnen. Resten af dejen smøres derefter oven på kagen som en fløjlsblød mousse, så du får en skøn festkage!

Ingredienser

Udstyr

en springform, 20 cm i diameter

Sådan gør du

Hak chokoladen groft, og læg den i en varmefast skål sammen med smørret. Smelt chokolade og smør forsigtigt over vandbad, og rør det sammen til en jævn masse. Tag det fra varmen.
Pisk æggeblommerne godt med flormelis, til de bliver hvide, og vend dem ned i den let afkølede chokolademasse.
Pisk æggehviderne helt stive, og vend også dem ned i chokolademassen.
Tag halvdelen af kagemassen fra, og gem den i en skål på køl. Hæld resten af dejen i en rund springform smurt med smør og drysset med sukker. Bag kagen i en 170° varm ovn ca. 20-25 minutter.
Lad kagen afkøle (den falder sammen i midten, men så er der plads til mousse),og fordel den kolde mousse oven på kagen. Pynt med høvlet mørk chokolade, og drys evt. med frysetørrede hindbær.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Lars Ranek

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar