Gateau Marcel chokoladekage
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Lars Ranek
Til denne klassiske Gateau Marcel chokoladekage laver du én dej og bager halvdelen af dejen i ovnen. Resten af dejen smøres derefter oven på kagen som en fløjlsblød mousse, så du får en skøn festkage!
Ingredienser
Udstyr
en springform, 20 cm i diameter
Sådan gør du
Hak chokoladen groft, og læg den i en varmefast skål sammen med smørret. Smelt chokolade og smør forsigtigt over vandbad, og rør det sammen til en jævn masse. Tag det fra varmen.
Pisk æggeblommerne godt med flormelis, til de bliver hvide, og vend dem ned i den let afkølede chokolademasse.
Pisk æggehviderne helt stive, og vend også dem ned i chokolademassen.
Tag halvdelen af kagemassen fra, og gem den i en skål på køl. Hæld resten af dejen i en rund springform smurt med smør og drysset med sukker. Bag kagen i en 170° varm ovn ca. 20-25 minutter.
Lad kagen afkøle (den falder sammen i midten, men så er der plads til mousse),og fordel den kolde mousse oven på kagen. Pynt med høvlet mørk chokolade, og drys evt. med frysetørrede hindbær.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk