Gastrik

Gastrik er en karamelliseret eddike, som bruges som smagsgiver i sauce, sammenkogte retter og dressinger. Denne version er julekrydret. Udelad blot krydderierne, hvis du ikke går efter smagen af jul.

Ingredienser

Sådan gør du

Smelt sukkeret langsomt i en gryde sammen med nelliker, allehånde og peberkorn, til det er blevet til mørk karamel.
Hæld eddike i gryden, og kog, til karamellen er opløst.
Skru ned for varmen, og lad gastrikken koge ind, til den har konsistens som sirup.
Hæld gastrikken i et rengjort syltetøjsglas eller en flaske. Den kan holde sig i månedsvis.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegan
  • Vegetar
  • Uden svinekød
6. august 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar