Gastrik
6. august 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Gastrik er en karamelliseret eddike, som bruges som smagsgiver i sauce, sammenkogte retter og dressinger. Denne version er julekrydret. Udelad blot krydderierne, hvis du ikke går efter smagen af jul.
Ingredienser
Sådan gør du
Smelt sukkeret langsomt i en gryde sammen med nelliker, allehånde og peberkorn, til det er blevet til mørk karamel.
Hæld eddike i gryden, og kog, til karamellen er opløst.
Skru ned for varmen, og lad gastrikken koge ind, til den har konsistens som sirup.
Hæld gastrikken i et rengjort syltetøjsglas eller en flaske. Den kan holde sig i månedsvis.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk