Gåsebryst
15. juni 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Maria Fabricius Tegner
Der er delte meninger om, hvordan et klassisk gåsebryst opbygges. De her er med lagkagebund, sveskefyld, masser af konditorcreme og et lækkert marcipanovertræk til at holde sammen på det hele. Kombinationen er himmelsk, og så er det endda slet ikke svært.
Bemærk
Hviletid i alt: 1½ time
Ingredienser
Sådan gør du
Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker. Sigt majsstivelse i, og bland det godt uden at piske.
Opvarm mælken til kogepunktet i en lille gryde. Hæld æggeblandingen i, og kog cremen igennem et par minutter under konstant omrøring. Dæk cremen med husholdningsfilm, og lad den afkøle helt.
Udblød husblas i koldt vand i 10 minutter. Opvarm ½ dl piskefløde, og smelt husblassen heri et blad ad gangen. Afkøl til lidt mere end stuetemperatur.
Pisk den afkølede vaniljecreme igennem. Tilsæt husblas-fløden i en tynd stråle, og pisk grundigt undervejs. Pisk de sidste to 2 dl fløde til skum, og vend den forsigtigt med i.
Fordel cremen oven på de sammenlagte kagebunde, så det er formet som en trekant. Stil kagen køligt (gerne i fryseren) en halv time, inden du overtrækker den med marcipan.
Tænd ovnen på 200°. Pisk æg og sukker lyst og skummende. Sigt kartoffelmel, hvedemel og bagepulveret i. Rør dejen sammen, og hæld den ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag bunden i 8-10 minutter, til den er gylden og gennembagt.
Drys den varme kagebund med 1 spsk. sukker, vend den over på et andet stykke bagepapir, og træk forsigtigt bagepapiret af. Lad bunden afkøle helt, og skær den til to aflange stænger, ca. 8 x 25 cm.
Skær svesker i mindre stykker, og giv dem et opkog sammen med sukker og vand i 10 minutter. Mos sveskerne med en grydeske, tilsæt salt, og afkøl mosen. Fordel den langs midten af den ene kagebund. Læg den anden bund ovenpå.
Rør evt. marcipanen med glukosesirup, og udrul den på et bord drysset med flormelis. Overtræk forsigtigt kagen med marcipan, og skær sider og kanter til. Sæt kagen på køl i mindst en time. Dekorér marcipanen med smeltet chokolade, inden kagen skæres ud.
Tip!
Tip: Brug en rulle færdig butterdej i stedet for lagkagebunde.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk