Garam masala-krydderi
24. november 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Garam masala betyder "stærkt krydderi", men når du laver den selv, kan du nemt justere styrken på den indiske krydderiblanding ved at skrue op og ned for mængden af cayennepeber.
Ingredienser
Sådan gør du
Rist spidskommen, koriander, peber, kanel, kardemomme, laurbærblade og nelliker på en tør pande i 2-3 minutter, til det hele dufter.
Tag krydderierne af panden, og lad dem køle helt. Pil kardemommefrøene ud af kapslerne.
Hæld krydderierne i en morter eller en (ren) kaffekværn. Knus dem til fint pulver.
Tilsæt fintrevet muskatnød, og opbevar din garam masala i et lukket glas i op til en måned.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk