Gammeldags fastelavnsboller med remonce og hindbærskum

24. februar 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Hvis du foretrækker old school fastelavnsboller uden så meget ballade, kan du undlade at flække dem og fylde dem med hindbærskum.

Bemærk
Hævetid, i alt: 1 time og 15 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Lun mælken i en gryde, og hæld smeltet smør og gær i. Rør rundt, til gæren er opløst.
Tilsæt sukker og salt og derefter mel lidt ad gangen. Lad dejen hæve lunt og tildækket i 30-45 minutter.
Del dejen i 2 lige store stykker. Rul hvert stykke ud på et meldrysset bord til 2 firkanter på hver ca. 30 x 40 cm. Skær hvert stykke dej i 9 kvadrater.
Pisk smør og sukker luftigt med en elpisker i en skål. Læg 1 tsk. smørcreme på hver kvadrat.
Fold dejen omkring smørcremen, så den ikke kan flyde ud af bollen. Sæt bollerne med sammenføjningen nedad på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve lunt i 30 minutter.
Tænd ovnen på 225° varmluft. Pensl fastelavnsbollerne med sammenpisket æg og lidt vand, og bag dem i 10-14 minutter, til bollerne er gyldne. Afkøl helt på en bagerist.
Pisk fløden til blødt skum med en elpisker i en skål. Vend hindbærsyltetøj med skummet. Rør æggehvide, flormelis og konditorfarve sammen i en skål til en glat glasur.
Flæk bollerne, og fyld dem med hindbærskum. Pynt dem med glasur, og top evt. med skovsyre.

Tip!

Bollerne her er oplagte at lave med familiens yngste, da de er nemme at arbejde med.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar