Gammeldags fastelavnsboller med æblefyld
27. maj 2021
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Nogle traditioner skal man ikke ændre på, f.eks. de gode, gammeldags fastelavnsboller med remonce. Uhm!
Bemærk
Hævetid: 1½ time i alt.
Ingredienser
Sådan gør du
Lun mælken i en gryde, og opløs gæren heri. Tilsæt æg, sukker, salt og halvdelen af melet, og ælt til en ensartet dej. Tilsæt resten af melet, og ælt dejen godt sammen. Skær smørret i terninger, og ælt dem i dejen.
Lad dejen hæve tildækket på køkkenbordet i 1 time.
Skyl æblerne, og skær dem i små tern. Riv marcipanen groft. Bland æbletern, marcipan, blåbær, sukker og kardemomme sammen i en skål.
Rul dejen ud på et meldrysset bord til et rektangel på ca. 30 x 40 cm. Skær dejen i 12 firkanter på ca. 10 x 10 cm. Fordel remoncen på midten af firkanterne, og fold siderne op omkring fyldet.
Sæt fastelavnsbollerne på en bageplade med bagepapir med samlingen nedad, og lad dem efterhæve i 30 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Pensl fastelavnsbollerne med sammenpisket æg, og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne. Afkøl på en bagerist.
Rør æggehvide og flormelis sammen til glasur i en skål. Pynt fastelavnsbollerne med glasuren, og drys med kandiserede violer.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk