Gammeldags fastelavnsboller med æblefyld

27. maj 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Nogle traditioner skal man ikke ændre på, f.eks. de gode, gammeldags fastelavnsboller med remonce. Uhm!

Bemærk
Hævetid: 1½ time i alt.

Ingredienser

Sådan gør du

Lun mælken i en gryde, og opløs gæren heri. Tilsæt æg, sukker, salt og halvdelen af melet, og ælt til en ensartet dej. Tilsæt resten af melet, og ælt dejen godt sammen. Skær smørret i terninger, og ælt dem i dejen.
Lad dejen hæve tildækket på køkkenbordet i 1 time.
Skyl æblerne, og skær dem i små tern. Riv marcipanen groft. Bland æbletern, marcipan, blåbær, sukker og kardemomme sammen i en skål.
Rul dejen ud på et meldrysset bord til et rektangel på ca. 30 x 40 cm. Skær dejen i 12 firkanter på ca. 10 x 10 cm. Fordel remoncen på midten af firkanterne, og fold siderne op omkring fyldet.
Sæt fastelavnsbollerne på en bageplade med bagepapir med samlingen nedad, og lad dem efterhæve i 30 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Pensl fastelavnsbollerne med sammenpisket æg, og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne. Afkøl på en bagerist.
Rør æggehvide og flormelis sammen til glasur i en skål. Pynt fastelavnsbollerne med glasuren, og drys med kandiserede violer.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar