Gammeldags æblekage med valnøddecrunch
1. juni 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
I denne gammeldags æblekage er alting er næsten, som det plejer – bortset fra at rasp er skiftet ud med en hjemmelavet og knasende sprød valnøddecrunch.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl æblerne, skær dem i kvarte, og fjern kernehuset. Flæk vaniljestangen, og skrab kernerne ud.
Bring æbler, vaniljekorn, vaniljebælg og vand i kog i en gryde. Lad det simre under låg ved svag varme, til æblerne er møre.
Tag gryden af varmen, fjern vaniljestangen, og pisk sukker i med et piskeris, til sukkeret er opløst. Lad æblemosen køle af.
Tænd ovnen på 150°. Blend havregryn helt fint i en foodprocessor. Tilsæt valnødder, og kør ganske kort, så de bliver hakket groft.
Hæld blandingen i en skål. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Smelt smørret, og rør det i skålen sammen med ahornsirup, vaniljekorn, salt og bagepulver.
Pisk æggehviden stiv i en skål med en elpisker. Vend æggehviden i nøddeblandingen, til den er luftig og ensartet.
Fordel blandingen i små bunker på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen i 15-20 minutter, til de er gyldne og sprøde. Afkøl helt.
Pisk fløden til skum. Anret i serveringsglas med lag af æblemos, flødeskum og valnøddecrunch, evt. brækket i mindre stykker. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk