Gammeldags æblekage med brombær og flødeskum
22. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Æblekagen er nogenlunde, som den altid har været. Men anretningen opdaterer den klassiske kage til en moderne version.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i grove stykker. Læg dem i en gryde med vandet.
Flæk vaniljestangen, og læg den i gryden sammen med rørsukker. Kog æblerne under låg ved svag varme i ca. 30 minutter, til de er møre. Afkøl æblekompotten.
Hak nødderne groft. Smelt smørret på en pande, og tilsæt nødder, havregryn og honning.
Rist det hele i 8-10 minutter, til det er sprødt. Rør godt undervejs, så det ikke brænder på. Afkøl.
Pisk fløden til skum. Anret æblekompot på et fad eller bræt, og drys med crumble, brombær og evt. citronmelisse. Servér flødeskum til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Gammeldags æblekage-opskrift